środa, 19 sierpnia 2015

Pszepis na gofry

Więcej przepisów na słodką wersję gofrów w dalszej części artykułu. Poniżej gofry z przepisu przygotowane przez Panią Danutę - Serdecznie dziękuję. Kuchnia - Moje gotowanie. Specjalnym składnikiem ciasta jest mineralna woda gazowana.


Ulubiony przepis czytelników na pyszne cieniutkie naleśniki. Dzięki dodatkowi wody gazowanej naleśniki są bardziej delikatne.

Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Nie mogąc…a raczej nie chcąc podawać jednego przepisu , zdecydowałam się zaprezentować kilka. Pycha:)Naszlo mnie na gofry wasz przepis mnie uratowal:)Pozdroofka.


TO, woda gazowana bardzo dużo w tym wszystkim pomaga. Jak wiadomo dobre gofry to nie tylko przepis , lecz także gofrownica, najlepiej o mocy co najmniej. Dodaj ten przepis do ulubionych. Przepisów na gofry jest naprawdę dużo, szukając tego idealnego przetestowałam kilka i znalazłam przepis.


Uwielbiam, gdy gofry są na zewnątrz lekko chrupiące , a w środku mięciutkie. Ten przepis to miszmasz moich doświadczeń i łączenia innych.

Mleko zostało zastąpione wodą gazowaną , dziękmi czemu są bardziej. Dzisiaj proponuję przepis na gofry bez mleka, które są idealnie chrupiące , lekkie i po . Starszej córce zachciało się gofrów. Składniki : około sztuk.


O choinka, mój osobisty przepis na gofry został właśnie zdetronizowany. Już nie raz się przekonałam,że woda gazowana daje chrupkość. Gofry są bardzo chrupkie i smaczne. W dużej misce wymieszaj mleko, wodę gazowaną , cukier, sól, olejek waniliowy i żółtka . Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na Gofry.


Jeżeli ciasto jest za gęste dodaj troszkę wody gazowanej - doda to gofrom chrupkości. Dowiedz się z przepisu , jak przygotować chrupiące gofry i serwuj je na wiele sposobów. Zobacz odpowiedzi na pytanie: Jak zrobić chrupiące gofry w gofrownicy ? Poproszę przepis krok po kroku i składniki : D. Na koniec dodać wodę gazowaną - tyle, żeby powstało gęste, ale dające się wylać na gofrownicę, . Powiem nieskromnie, że wyszły obłędne, lekkie i chrupiące. Ucieszą małych i dużych.


Chrupiące gofry możemy jeść nie tylko na wakacjach. Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie , ale także w odpowiedniej. Do żółtek dodajemy powoli i stopniowo olej, miksujemy, wlewamy wodę oraz mleko.

Woda gazowana , nie gazowana czy po prostu z kranu. Przepisy na gofry bez wody gazowanej w wyszukiwarce kulinarnej - wszystkie zbliżone przepisy do. Przepis dostałam od mamy koleżanki, skąd ona go wzięła nie mam pojęcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty