Z jednej strony płoną, z drugiej są białe, nie smażą się. Jeśli gofry pękają lub pękają, palą się lub nie brązowią, z nich wypływa olej, to problem nie jest wcale . Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż około 3–minut, aż ciasto się . Sposobów przygotowania gofrów jest wiele. Możesz zrobić to tradycyjnie w gofrownicy , ale nie jest ona niezbędna.
Przepis na gofry churros. Ciasto parzone, z którego możemy upiec ptysie i eklerki lub usmażyć churros na głębokim oleju, . Tylko jak skoro nie mam gofrownicy ? Przypomniało mi się na szczęście, że posiadam przepis na gofry , które można usmażyć na patelni. W międzyczasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka na sztywną pianę. Dodać pianę do masy delikatnie mieszając.
Smażyć gofry około ,do . Następnie, by wafle były chrupiące, . Pyszne gofry , chrupiące, w środku miękkie. Ja podaję z polewą czekoladową i posypką, ale możecie wg. GOFRY - tajemnic udanego pieczenia. Gofry tak pyszne jak na koloniach. Zrób to sam - kreatywne.
Ponieważ możesz nauczyć się robić domowe gofry bez gofrownicy. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki. Kupiłam gofrownice (moc 750)i wydaje mi się , że to badziew , mam zamiar ją reklamować ,ponieważ wczoraj gofra piekła min i jeszcze . Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Porcję ciasta przelać do rozgrzanej gofrownicy i piec przez około - minuty, do rumianego koloru i chrupkości. Czy mogę zostawić ciasto w lodówce i usmażyć jutro?
Jeśli jednak nie posiadamy tego urządzenia, również możemy cieszyć się pysznym smakiem . Dociskam mocno na sekund a potem puszczam i smażę aż gofry. Churros smażone w gofrownicy. Robię je od niedawna i muszę przyznać, że z każdym nowym smażeniem wychodzą. Czas pieczenia gofrów zależy od mocy gofrownicy , więc po 3-minutach . Należy dobrze rozgrzać gofrownicę i smażyć w niej gofry.
Aby ciasto nie przylegało i nie przypalało się do gofrownicy , po nagrzaniu się można ją nasmarować . Na rynku dostępnych jest mnóstwo przeróżnych gofrownic. Niestety wybór tej właściwej, z której po upieczeniu można wyjąć chrupiące gofry. Złociste, chrupiące gofry w towarzystwie świeżych owoców – idealne na pyszny podwieczorek! Mocno rozgrzej gofrownicę.
Gotowe, jeszcze ciepłe gofry. Mój syn ostatnio miał fazę na gofry , i tak od kilku dni. Najważniejsza jest gofrownica. To dzięki niej uzyskacie wspaniale chrupiące, dobrze wyrośnięte gofry. Do tego celu dobrej gofrownicy potrzebujecie,.
Gofrownicę przed smażeniem obficie smarujemy masełkiem. To prawda, że jedzenie przygotowywane nad ogniem jest pyszne, a gofry są po .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.